Фалшиви парфюми и етикети-менте на известни марки задържаха митническите служители на Капитан Андреево


2012-09-19

1 255 фалшиви парфюми и тоалетни води с пазарна стойност 125 500 лева задържаха от митнически служители на МП Капитан Андреево. Ментетата са имитации на известни марки BOOS BOSS, NINA RICCI, ARMANI, LAKOSTE . Ароматите са открити в багажа на румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция за Румъния. Нарушителят е пренасял още 40 чифта спортни обувки и 30 спортни екипи, имитация на световно известните марки АDIDAS и NIKE.
Още седем опита да бъдат внесени в страна от Европейския съюз общо 1 030 парфюма-ментета са предотвратили митническите инспектори на Капитан Андреево.
През изминалата седмица митничарите задържаха и 4 012 етикета, от които 2 200 с надпис „ARMANI" и 1 800 с надпис „DOLCHES GABANA". Етикетите са открити в камион, собственост на български гражданин с инициали Ф.А. на 55 г. Той е пренасял и 8 кг. плъзгачи за цип, на които са били изписани имената на марките PUMA и ADIDAS.
Стоките са задържани с протокол съгласно Закона за марките и георафските означения.
В изпълнение на Регламент 1383/2003 г. на Съвета на ЕС и ЗМГО са уведомени правопритежателите на търговските марки. Работата по случаите продължава.