Над 4,2 млн. къса контрабандни цигари задържаха служителите от Митница Свиленград


2014-09-10

 

Камионът превозвал и контрабандни парфюми и дрехи - менте

 

 

4 255 000 къса нелегални цигари, 6901 контрабандни тоалетни води и парфюми и голямо количество текстилни изделия (якета, блузи, спортни екипи, дънки и др.), нарушаващи права на търговската марка, „натъпкани" в един камион задържаха тази нощ митнически служители на Митница Свиленград.

Около 22.30 часа на 09.09.2014 г.,  в района  на ГКПП „Капитан Петко войвода", е спрян за проверка товарен автомобил марка "Ивеко" с прикачено полуремарке с български регистрационни номера. Товарният автомобил пътува от Турция през Гърция и България за Латвия и е управляван от  водач - българския гражданин, с инициали С. Д.  Шофьорът представил превозни документи за официалната стока - текстилни изделия. Камионът е отклонен за щателна митническа проверка и е  извършено пролъчване с рентгенова апаратура на МП „Капитан Андреево". Установено е, че  зад тапа от текстилни изделия са скрити тоалетни води, а зад тях цигари.

Задържани са  4 255 000 къса (212 750 кутии) недекларирани цигари. От тях  212 250 кутии цигари са от марката „ASHIMA LUXURY SIZE", а останалите 500 кутии цигари от марката „MARBLE FILTER DE LUXE KING SIZE".

Митническите служители преброили и 6901 недекларирани тоалетни води и парфюми от различни известни марки. Установено е и че голяма част от декларираните текстилни изделия вероятно нарушават права на известни търговски марки, за което ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.