Митнически служители откриха над 2 млн. акцизни бандероли с надписи на Беларус в тайници на камион


2018-01-02

2 190 000 броя акцизни бандероли  за тютюневи изделия с надписи на Република Беларус иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

Акцизните бандероли са открити при митническа проверка в тайници на камион с чуждестранна регистрация, управляван от молдовски гражданин. Товарният автомобил  с влекач  е пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево на трасе „Входящи товарни автомобили"  на 22.12.2017 г. със стоки от Турция за Латвия през България. Пред българските митнически служители шофьорът е заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар. При извършената митническа проверка на камиона със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват  подозрителна плътност и съдържание в две зони на ремаркето. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват в тези зони специално изградени тайници, които представляват двойно дъно на два шкафа за инструменти.  В тайниците са открити общо 73 пакета, обвити с кафява хартия и съдържащи по-малки пакети с общо  2 190 000 броя акцизни бандероли  за тютюневи изделия с надписи на Република Беларус.

Акцизните бандероли са иззети с протокол. Срещу шофьора на камиона-молдовски гражданин с инициали V.S. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.