Traffickers use cigarettes for soundproofing


2011-06-08
Нова тенденция в укриването на цигари установиха митничарите от Русе при проверки на преминаващи през ГКПП Дунав мост автомобили. През последните два дни бяха разкрити два идентични случая на укриване на цигари без бандерол в леки автомобили. И в двата случая се използват автомобили от марката БМВ с български регистрационни номера, управлявани от румънски граждани. Марката автомобили е подбрана неслучайно, коментират митничари. При този тип леки коли звукопоглъщащите панели под седалките могат да бъдат извадени и да се заменят с цигари. От друга страна, финансовият риск за трафикантите при този метод се повишава заради по-високата стойност на луксозните немски коли, които при установяване на опит за контрабанда се задържат от митническите служби.
Митнически експерти коментират, че новата „мода" при нелегалния трафик на тютюневи изделия през Дунав мост е на път да измести предишната с френските автомобили, при които външно окачената резервна гума се заменяла с леген, пълен с цигари.
При двата последни случая общото количество цигари възлиза на 1140 кутии от марките "BOND" и "BUSINESS ROYALS". По двата случая са съставени актове за установяване на акцизното нарушение, цигарите и превозните средства послужили за извършване на нарушението са задържани.